Plåtbearbetning

Upplev snabbare och enklare plockning med smidiga plockhjälpmedel som gör arbetet mer effektivt. Produkterna kan med fördel kombineras för att skapa en optimal lagerlösning som passar dina specifika behov.

Lager och konstruktion

Vi har ett stort lager av plåt, rör, fyrkantsrör och valsade balkar. Allt för att kunna göra snabba leveranser med bearbetning av lagerförda material. Om vi inte har rätt material hemma har vi stora möjligheter att få hem det snabbt, tack vare mycket goda leverantörskontakter. Att använda rätt utrustning och minimera materialspillet är viktigt vid all produktion. Våra erfarna konstruktörer kan ta hand om hela ritningsarbetet och se till att optimera tillverkningen för att göra den så kostnadseffektiv som möjligt.

Laserskärning av plåt

Laserskärning är ett suveränt sätt att tillverka prototyper och produkter i små till medelstora serier. Eftersom man inte behöver tillverka några speciella verktyg är det ett mycket ekonomiskt och snabbt tillverkningssätt.

Vid laserskärning blir det helt vinkelräta skärytor som dessutom är så jämna att slipning som regel inte behövs (tolerans ± 0,1 mm)

Vi kan laserskära kolstål i tjocklekar upp till 25 mm, rostfritt upp till 12 mm och aluminium upp till 12 mm. Även andra material kan skäras men då föreslår vi en testkörning först.

Laserskärning av rör

Rörlaserskärning är en bearbetningsmetod på mycket snabb frammarch. Den öppnar för möjligheter som tidigare inte varit möjliga, t.ex. rektangulära hål med skarpa hörn. Dessutom sker det med en snabbhet och precision som är häpnadsväckande.

Vi kan skära i vanliga rör, fyrkantsrör och valsade balkar.

Rörlaserskärning är inte bara lämpligt för korta serier utan även suveränt vid “massproduktion” eftersom maskinerna är utrustade med materialmagasin. Kapning och frammatning sker helt automatiskt i ett rasande tempo.

Stansning, nibbling och pressning

Vi erbjuder stansning, nibbling och pressning på legobasis i vår automatstansningsanläggning av fabrikat Pullmax. Anläggningen innehåller utrustning för hantering av såväl plåtämnen in i maskinen som utmatning/stapling av “skrotskelett”. Dessutom har anläggningen en treaxial plockutrustning som kan plocka ut en stansad detalj och lägga den på pall. Stansmaskinen har 15 olika verktygspositioner och varje position kan förses med kassettverktyg med upp till 8 verktyg.

Anläggningen är så automatiserad att den kan gå dygnet runt, vilket ger mycket stor produktionskapacitet.

Andra typer av bearbetning

Vår målsättning är att vara en komplett underleverantör och kan bl.a. erbjuda följande bearbetningar:

Skärande bearbetning. I samband med laserskärning kan vi erbjuda bearbetning i fleroperationsmaskiner.

Bockning. Vi har kantbockningsmaskiner med presskraft upp till 450 ton och längd 6 meter.

Gradning. Trumling eller slipning för att få bort grader och vassa kanter.

Kapning av valsade balkar. Precisionskapning och håltagningar.

Svetsning. I samband med kapning av balkar kan vi utföra svetsarbete.

 

Ytbehandling

I direkt anslutning till vår fabrik ligger vårt dotterbolag Zinken Weland i Ulricehamn AB. Det är en toppmodern varmförzinkningsanläggning som arbetar enligt den “torra metoden”. Gods upp till 6 meters längd kan varmförzinkas.

Mått bet- och zinkkar: 1.300 x 2.500 x 6.200 mm.

I samband med annan tillverkning kan vi även erbjuda pulverlackering av högsta kvalitet.