Om oss

Vi är en ledande leverantör av produkter för taksäkerhet och utrymning. I vårt sortiment ingår även räcken, solpanelsfästen samt plåtbearbetningstjänster. Vårt löfte är att leverera pålitliga svensktillverkade produkter med lång livslängd.

Kvalitet och miljö

Vi sätter alltid säkerheten först och erbjuder produkter av högsta kvalitet så att ni kan fokusera på er verksamhet. Det gör vi genom att både hålla oss uppdaterade kring alla krav men också genom en tät kontakt med montörer, återförsäljare och användare.

Vi utecklar hela tiden utveckla våra tillverkningsprocesser med modern teknik. Både för ett bättre utnyttjande av resurser och för att förebygga miljörisker.

Stålproduktion i världsklass

Vår täta kontakt med montörer, återförsäljare och användare har gjort att vi får värdefull information till vår produktutveckling. Ett stort fokus på produkterna läggs på enkelheten för montören och pålitlighet vid användande. Weland Ståls taksäkerhetsprodukter är certifierade och godkända av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP.

Enligt gällande föreskrifter ska alla tak som ska beträdas ha någon form av taksäkerhetsutrustning. Fastighetsägaren är ansvarig för att det finns taksäkerhet och att det underhålls. Med rätt produkter minimeras olycksrisken vid utrymning och arbete där fallrisk förekommer.

Kontroll över hela tillverkningen

Våra produkter är det självklara valet hos både villaägare och yrkesmän. Vi kan skräddarsy våra produkter för att du ska få den bästa lösningen. Vi har ett stort lager och kan med kort varsel leverera ut merparten av sortimentet.

Vi har som enda tillverkare möjlighet att tillverka våra produkter i rostfritt eller koppar och vi har även utvalda delar på hyllan. Weland Stål strävar alltid efter att leverera så säkra lösningar som möjligt och att möta framtidens krav på säkerhet och utrymning.

Weland Stål AB, som är en del av Welandkoncernen, har 60 anställda och har sedan starten 1975 arbetat intensivt med produktions- och produktutveckling. Vi har en modern och effektiv maskinpark och vi har en egen testanläggning där nya produkter provas enligt gällande standarder innan vi släpper ut dem på marknaden.

Kvalitet och miljöKarriärWelandkoncernen

             Weland Stål är stolta medlemmar i: