Marcus Larsson

Bra lagarbete på lagret

Marcus Larsson har arbetat på Weland Ståls lager för taksäkerhetsprodukter och solpanelsinfästningar i två år och han trivs på jobbet. ”Det är en trygg och bra arbetsplats och mina arbetsuppgifter är varierande vilket gör att arbetsdagen blir omväxlande och kul”, säger han.

Marcus bor i Ulricehamn, så han har nära till jobbet. På fritiden umgås han gärna med familj och kompisar. ”Jag tränar en del, bland annat kör jag styrketräning flera gånger i veckan”.

På jobbet är de en liten sammansvetsad grupp på fyra personer som tillsammans ser till att allt fungerar effektivt och smidigt. Allt ifrån orderhantering och orderplock till packning och bokning av transporter. Ja, allt det som tillhör ett lagerarbete.

Ett bra team
Och ett lagerarbete kräver lagarbete vilket är något som är kännetecknande på Marcus arbetsplats. ”Vi är ett bra team som har kul tillsammans och där alla tar ett gemensamt ansvar. Tillsammans ser vi till att arbetet flyter på och kunderna får sina leveranser i rätt tid. Det är ju kunderna vi arbetar för och alla gör sitt allra bästa för att ge bra service”, säger han.

Att lagarbetet fungerar bra visade sig extra mycket under en period när försäljningen av solpaneler ökade markant i Sverige. Det gjorde att orderingången på Weland Ståls solpanelsinfästningar ökade i snabb takt.

”Weland Stål ökade både produktions- och lagerkapaciteten med säkerligen det dubbla under kort tid. Vi körde skift på vissa ställen i produktion och även nattetid på lagret. Det var en utmaning när segmentet växte så snabbt, men vi löste det jättebra, vi hann med. Det visar verkligen att det är bra människor som arbetar här och att vi är bra på lagarbete”, säger han.