En arbetsdag är inte den andra lik

Isak Sörbö, Weland Stål ABIsak är i grunden verktygsmakare, svetsare och produktionstekniker. Sedan ett år tillbaka arbetar han på Drift- och underhållsavdelningen på Weland Stål.

På avdelningen arbetar han tillsammans med sina två kollegor. Arbetsdagen är varierande och fylls med rutinmässigt underhåll av maskiner för att minimera risken för haverier och driftstopp, övervakning av system och utrustning, hantering av akuta reparationer och mycket mer.

Avdelningen har även möten och nära samarbeten med andra avdelningar på företaget för att säkerställa en optimerad drift.
”Om det är någon maskin som inte fungerar som den ska så behöver vi fixa problemet snabbt, förstås. Men vi bygger även lösningar för att effektivisera produktionen långsiktigt”, säger Isak.

Bland annat arbetar man nära utvecklingsavdelningen när prototyper ska tas fram.
”Det är ett arbete som sträcker sig från idé till slutlig prototyp. Det är en kul arbetsprocess där vi tillsammans diskuterar och testar oss fram till den bästa lösningen så att prototypen fungerar optimalt i produktionen”.

Avdelningen har även ansvar för att fastighetens portar och traverser fungerar som de ska.
”Det är just de varierande arbetsuppgifterna som lockade mig till att söka tjänsten, och det blev precis så bra som jag hade tänkt mig. Mitt arbete är väldigt fritt och varierande. Man får tänka utanför boxen och ta egna beslut, och det trivs jag med”.

Den goda stämningen på jobbet
Isak bor på en gård utanför Vång tillsammans med sin sambo. Förutom gården har han även lite skogsmark som han lägger en del tid på. ”Min sambo är hästägare, men ridning är inte något för mig”, säger Isak och ler. ”För mig handlar det om bilar och motorcyklar, det är mitt stora intresse. Jag började köra cross i somras och jag har byggt en egen maskinhall hemma på gården där jag mekar med mina bilar”.

Isak sökte andra jobb samtidigt som han sökte jobbet på Weland Stål, men det var jobbet på Weland Stål han absolut ville ha.
”Det var något med känslan när jag kom in genom dörrarna. Den goda stämningen kändes verkligen tydligt, som om den satt i väggarna. Arbetsuppgifterna lockade självklart, men känslan när jag kom in genom dörrarna gjorde att jag kände mig ännu mer positiv till både jobbet och arbetsplatsen. Och nu har det gått snart ett år sedan jag anställdes, och jag trivs verkligen jättebra!”