Senaste nytt – Variera mera

Peter Blank, Weland Ståls egna Oppfinnar-Jocke och Stålmannen, i en och samma person. Det är nämligen till Peter Blank man vänder sig när någon maskin eller annan utrustning strular. Likt en superhjälte kommer han farande med lika skarpa verktyg som hjärna, och löser problemet.

I snart 21 år har Peter Blank varje morgon styrt stegen mot Weland Ståls anläggning i Ulricehamn. I början arbetade han ute i verkstaden där han svetsade, stod i pressen eller hjälpte till på annat håll. Sedan 17 år tillbaka är han Drift- och Underhållsansvarig, vilket innebär att han håller koll på maskinerna, sköter dem med förebyggande underhåll samt lagar och bygger olika lösningar vid behov. Redan som tonåring arbetade Peter Blank på Weland Stål under sina skollov och efter att ha tagit studenten och sedan muckat från lumpen passade han på att söka en ledig tjänst.

– Sedan dess har jag blivit kvar, skrattar Peter Blank och fortsätter: Jag trivs jättebra här. Dels med mina härliga kollegor, men också med mina arbetsuppgifter. Det ett varierat arbete, ingen dag är den andra lik. Dessutom ingår det mycket problemlösande och det är kul!

På sin fritid spenderar Peter Blank långa dagar ute i skogen tillsammans med hundarna och hans fru Therése, eller går och tränar. Dessutom har Peter Blank en gammal dröm som extrajobb. För att ytterligare förstärka superhjältereferensen tidigare, arbetar Peter Blank även som deltidsbrandman.

– Det är tur brandstationen ligger nära Weland Stål, för under ens jourvecka, som man har en gång var fjärde vecka, måste man som brandman befinna sig på stationen inom fem minuter från det att larmet har gått. Det har hänt att jag fått lämna arbetet på Weland Stål och rusa iväg. Men det är ingen som klagar. Cheferna vet att jag jobbar ikapp det jag eventuellt har missat, och att ha en brandman på företaget kan väl inte vara något annat än en fördel, eller hur? Avslutar Peter Blank.